Mange jægere ser frem til dagen, hvor bukkejagten officielt begynder. Der er intet værre, end at man står klar om morgenen med stor begejstring, bare for at finde ud af at man står og mangler en masse ting til bukkejagten. Bukkejagten er jo noget helt specielt, og det er noget som de fleste jægere prioriterer rigtig højt på deres liste. I de fleste tilfælde vil bukkejagten i Danmark enten være i form af anstandsjagt eller pürschjagt og man sætter selv sværhedsgraden. 

 

Få styr på jagttiden og jagtarealet 

 

Før man overhovedet kan gå på bukkejagt, er det helt essentielt at man selvfølgelig har styr på jagttiden på råbukken, ellers kan det hurtigt gå hen og blive en kedelig affære. Bukkejagten starter fra de helt tidlige sommermåneder, som er fra midten i maj måned til midten af sommeren, hvor vejret er allerbedst. Det vil være rigtig koldt i starten og træer, buske osv. Er endnu ikke sprunget ud, og dyrene har stadig sin vinterpels. Rådyr færdes normalt både med andre rådyr, men også alene. Det er værd at vide når rådyr begynder at splitte op, så bliver de meget territoriale, og netop derfor er det meget essentielt, at vide hvordan rådyrene bevæger sig.  

Er man villig til at tage niveauet til nye højder, kan det være en rigtig god ide at tage ud på jagtarealet før jagten går ind, med det formål at få en fornemmelse for det hele. Det kan helt klart give en fordel. 

 

Få pakket det rigtige grej med på jagten 

 

Det siger næsten sig selv, men det er selvfølgelig alfa og omega, at man har helt styr på at få det grej pakket ned, som man skal bruge til jagten. Det vigtigste er at man har pakket sin jagtriffel. Forhåbentlig vil det være en god ide også at have den skudt ind, samt indstillet sigtekornet, gjort den rent osv. Så den er helt klar til jagten. Man skal ligeledes have styr på sin ammunition, så man både er sikker på at man bruger det rigtige, men at man også har nok med. En skydestok vil også være en stor fordel, da man højst sandsynlig også får brug for det. Er man heldig at få nedlagt en buk, skal man have sin jagtkniv parat, så den skal man heller ikke glemme. Proviant må man heller ikke gå ned på, da man højst sandsynligt vil jage i lang tid, så tag noget god kaffe med, sandwich, snacks og eventuelt toiletpapir. 

 

Tag på bukkejagt i udlandet 

 

Mange vælger også at tage til udlandet på bukkejagt. Her er Sverige bl.a. en oplagt og meget populær destination. Grunden til at det svenske er så populært, er simpelthen fordi der er så mange muligheder for bukkejagt. Bukkene er utrolig store, og Sverige har kæmpe arealer, hvor jægere frit kan boltre sig på. En anden attraktiv ting ved Sverige er deres terræn og natur, som er fantastisk smuk og opleve. Hvis man beslutter sig for at drage mod Sverige, er det vigtigt at pointere, at man skal have styr på de svenske jagttider.