90'ernes nostalgi

Er du vokset op i 90’erne? Så kender du med garanti de mange sjove og finurlige opfindelser, den morsomme mode og de tå krummende tendenser, som vi alle hoppede i med begge ben. Moden bestod meget af tøj som var alt for stort og det skulle gerne bestå af denim. Crop tops var kæmpestort kombineret af chokers og scrunchies. Det var også året hvor globaliseringen slog igennem, og det kan have haft en stor påvirkning af, hvor hurtigt moden kom og gik, og hvordan vi som nation udviklede os i hver vores retning. Nogle gik Kurt Cobain vejen og skulle ligne grunch/punk, hvor andre gik den poppede vej med Spice Girls og nogle gik hiphop vejen. Alle skulle realisere sig selv og skabe deres egen karakter, og her snakker vi ikke om de velkendte Tamagotchi, som var en landeplage i 90’erne.

Pokémon kort er stort i dag, men det var mindst lige så stort i 90’erne, hvor den lille gule mus Pikachu stormede frem på tv skærmen og i alle børns Nintendo Gameboy. Udover Pokémon kan de fantasifulde MTG kort også fejre over 25 år på populærhedsskalaen. Hvis vi bliver i gamer universet, så var 1994 året, hvor den allerførste PlayStation kom nemlig PlayStation 1, hvor vi i dag har budt velkommen til PlayStation 5 27 år efter sin ældste slægtning.

Det sjove ved 90’erne, som det er ved de mange andre årtier er, at de altid går igen. Mange af de ting, som vi havde på i 90’erne, som vi håbede aldrig at blive mindet om igen, begynder faktisk at komme tilbage. Det er derfor vigtigt, at man aldrig smider ting fra sin ungdom ud, da de hurtigt kan komme på mode igen!

Udover at de mange nostalgiske ting kommer på mode igen, så kan meget af det være ekstremt værdifuldt for samlere, hvilket gør, at du kan tjene en god skilling på dine brugte skatte. Som eksempel går nogle Power Rangers figurer fra 90’erne til 200 $ og Transformers figurer går for omkring 1.000 $. Mange former for kort blandt andet Yu-Gi-Oh og Pokémopn går for mange penge! Selv nogle af dine gamle VHS film kan være en stor sum penge værd, hvor for eksempel ”Skønheden og udyret” blev solgt for op til hele 10.000 $! Så det er en god idé at finde en hjemmeside, som kan udpege de sjældne værdifulde ting og derved tjene penge på at rydde op i gemmerne.