Vi kan så småt begynde at glæde os til sommersolen og de hyggelige tider i solen på terrassen eller altanen. Vi danskere er gode til at nye disse studer med kolde drikkevare. Men vi ender også ofte med at vælge det samme som vi altid gør. Vi har derfor lavet en guide til hvilke drikkevare der er de populæreste i 2020, samt hvilke der passer rigtig godt til grillmaden.

Aperol Spritz

Aperol Spritz er en af italienernes foretrukne velkomstdriks. I Danmark blev en af de populæreste sommerdrinks i 2019 og er i dag stadigvæk et rigtig populært valg. Der findes ikke en bestemt måde at lave den på, men oftest bruger man alkoholen Aperol blandet med hvidvin eller spumate og så nydes den med isterninger og appelsinskiver. Det en rigtig frisk i smagen og er derfor perfekt som velkomstdrik før middag eller til eftermiddag på en varm sommerdag.

 

Is kaffe

Alle kaffe elsker oplever altid hver sommer, hvor lidt man har lyst til en varm kop kaffe i løbet af en varm sommerdag. Men der er ingen grund til at panikken, da kaffen nemt og enkelt kan blive gjort til en af de dejligste kolde drikkevarer som du kan nyde i solen. Der er 100 forskellige måde på hvordan du kan lave en lækker iskaffe. Den nye udgave vi ser i 2020, er hvor du tager 1 spiseske instant kaffe, 1 spiseske sukker, 1 spiseske vand og pisker det hele sammen til det får en luftig masse. Så tager du din luftige kaffemasse i dit kolde glas mælk – og vupti så har du en lækker sommerdrik.

 

Vin

Alting behøver ikke at være nyt og smart for at kunne nydes på en dejlig varm sommerdag. En af de bedste ting du kan nyde på terrassen inden aftensmaden er et glas kold mousserende vin. Derudover, så har vi undersøgt hvilken vin der kunne passe godt til grillmaden. Når det er varmt udenfor, så er det oftest rart med noget let og frisk i munden. Vi har derfor fundet frem til Pinot Gris, som er den perfekte hvidvin til grillmaden. Denne vin findes mange former, hvilket gør det og du nemt kan finde en du kan lide.

 

Øl

Det er selvfølgelig ikke alle der kan lide øl, men at stå med en øl i hånden når du laver maden på grillen, er en ting som mange sætter pris på. Det er en personlig sag om man er til en mørk eller lys øl, men mange populære sommerøl er lyse. De mest typiske sommerøl er pilsner, hvedeøl eller lys ales. Grunden til det er at de ofte er meget friske og lette i smagen, som mange fortrækker at drikke i varmen. Dog passer en mørk øl rigtig godt til grillmad som er lidt mere kraftig i smagen – oftest smager de mere af humle. Men selvom de mærke øl passer bedst til grillmaden, så er enhver øl god om sommeren, så det vigtigste er at du finder en øl du synes smager godt.

 

Lemonade

Sommer, sol og frisk vind er noget af det der betegner en perfekt dansk sommer og hertil høre en dejlig frisk lemonade. Som tidligere nævnt, så er det altid godt med noget frisk når det er varmt. Man glemmer måske at drikke når det er varmt, og man har måske ikke lyst til at drikke vand hele tiden. Derfor er lemonade et rigtig godt valg at drikke idet, at det er super lækkert. Du kan nemt lave din egen lemonade, så du selv kan bestemme om du helst vil have den sød eller er til den lidt mere syrlige. Det er super nemt og kræver ikke særlig mange ingredienser. Det eneste du skal bruge er sukker, vand og citron – så der er ingen undskyldning for ikke at få lavet en lækker lemonade som du kan nyde i solen.