Elsker du sport?

Mange elsker sport, og Danmark er kendt for at være god til at udvikle sportslige talenter. Du har mange muligheder for at nå dine drømme inden for sport og du skal bare jagte dem. Fodbold er en af de mest populære sport i Danmark og mange drenge og piger drømmer om at spille som professionelle.

 

Alle starter i det små

Fra man i første gang snører sin fodboldstøvler som helt lille, så er der mange der har store drømme. I starten når man er helt lille, så handler det mest om at hygge sig og have det sjovt når man spiller. I takt med at man bliver ældre så stiger ambitionerne og man finder ud af om det i virkeligheden er noget man drømmer om. Mange springer fra og andre fortsætter med at udvikle deres talent.

Når man bliver ældre og forstår taktikken i spillet, så kan man begynde at forbedre sin teknik, far og styrke. Det er forskellige elementer som hele tiden bør trænes og holdes ved lige for at man kan udvikle sig.

Efter folkeskolen kan man søge i en mere målrettet retning ved at tage på en fodbold efterskole som har fokus på at udvikle kompetencer, fysik og mentalitet til de enkelte spillere. På en fodbold efterskole kan du gå i skole samtidig med at du udvikler dit talent og det kan være vejen frem for mange. På en fodbold efterskole kan du ikke kun spille fodbold, men der er ofte mange flere sportsgrene du kan afprøve så du veksler din træning løbende.

Vil du være professionel?

Hvis du har et ønske om at blive professionel fodspiller, så er der mange faktorer der skal falde på plads og der er mange forskellige ting der spiller ind. Dermed også sagt, at der ikke er en nøjagtig metode til at blive professionel. Men finder du interessen som helt lille og har fokus på at udvikle dine kompetencer, så øger du også dine chancer for at blive professionel.

 

Tro på dig selv

Noget af det vigtigste er, og det gælder faktisk alle ting man kaster sig over, at tro på sig selv. Man skal tro på egne evner og man skal vide at der også kommer til at være nedgange undervejs. Man vil tvivle og det vil ske mange gange, men det vigtigste er at have snuden i sporet og se frem mod målet.

“The secret is to believe in your dreams; in your potential that you can be like your star, keep searching, keep believing and don’t lose faith in yourself” – Neymar