Sommermode for mænd

Solen skinner, fuglene synger og danskernes humør stiger i takt med badevandets temperatur. Det er den samme velkendte gang, som vi møder hvert eneste år. Sommeren er over os og det betyder at vintergarderoben pakkes sammen og at lette skjorter og korte shorts igen skal findes frem. Vi giver her vores bud på herremodens mest trendy sommertendenser. 

Farverige og kortærmede skjorter

I år er det fuldstændig lovligt at klæde sig som en Don med nedknappet skjorte med korte ærmer og guldkæde. Den kortærmede skjorte har et casual look, og kan både bruges på stranden og til sommerens mange havefester. For de der er vant til sommerferier i syden, kan denne påklædning muligvis frembringe associationer til ferier på sydlandske campingpladser, mænd med nedknappede skjorter og sorte brysthår. Uanset hvilke billeder der frembringes på nethinden, er tendensen landet i DK, så knap din farverige skjorte op, vis håret på brystkassen og gå sommeren i møde med maksimum selvtillid.

Hættetrøjen til lune sommeraftener

Selvom mange forbinder hættetrøjen med kølige dage, så er den en absolut nødvendighed i den danske herregarderobe. En hættetrøje er den perfekte følgesvend i den danske sommer, hvor aftenerne næsten altid byder på køligere temperaturer.

whereslugo-lBVOaVl4yy8-unsplash

Den klassiske t-shirt

T-shirten er en uundværlig og stor del af de fleste mænds garderobe, og det er med god grund. Den er behagelig, casual og kan dresses op og ned efter behov. Selvom den til tider kan virke kedelig, så bør alle mænd have en god basisgarderobe med flere hvide t-shirts. Den helt klassiske hvide t-shirt kan bruges hele sommeren og kan bruges alene eller under en blazer, jakke, trøje osv. Den holder alle dage og man kan nærmest ikke få for mange. Ønsker du ekstra opmærksomhed, hvor du kombinerer komfort med fedt design kan du vælge t-shirts med monogram eller print. Paul Smith t-shirts fås med print og kan bruges til alverdens anledninger i løbet af sommeren.  

Korte shorts

Som et direkte modsvar på den lange grå vinterperiode, skal de helt korte shorts støves af. Vi har i flere år haft størst forkærlighed for halvlange shorts, men i år hedder det ”jo kortere, jo bedre! Er du desuden på udkig efter nye løbeshorts, kan du med fordel kigge efter splitshorts, og meget gerne i stærke farver. De sørger både for maximal ventilation på løbeturen, og et svært moderne look på samme tid. Om de korte shorts er et resultat af stigende temperaturer de seneste år eller om behovet for at vise mere ben, er vi dog ikke helt sikre på. Uanset hvad er vi nede med de korte shorts, som kaster tankerne tilbage til fodboldkampe i 90erne.

Bøllehatten er kommet for at blive

Er du en af dem der de sidste par år har rynket på næsen over at det besynderlige gensyn med bøllehatten, så er du langt fra alene. Men vi må nok bare indse, at bøllehatten er kommet for at blive. Bøllehatten var sidst moderne i 90’erne, men nu har nu igen vundet indtog i den danske modebranche. Bøllehatten er praktisk, da den beskytter både ansigt, ører og nakke for sol, og på samme tid sørger ventilationshuller at den ikke er for varm. Der findes mange varianter af bøllehatten, som er mere praktiske end smarte. Dog har mange modebrands givet deres bud på en smart bøllehat, så udvalget er efterhånden enormt.