Forårets træer til haven

De fleste danskere er vilde med frugttræer i deres have. Der er en speciel form for hygge over, at man kan gå ud i haven og plukke sine hjemmedyrkede æbler eller blommer. Der er et hav af forskellige typer af frugttræer man kan plante i haven og de forskellige typer har også mange forskellige sorter. De fleste danskere har enten æbletræer eller blommetræer, men der er mange flere typer som man let kan plante i sin have.

 

Pæretræer og æbletræer

De to mest populære frugttræer blandt danskerne er pæretræer og æbletræer. Begge typer træer findes i mange forskellige sorter med forskellig smag og tekstur. Grunden til at pæretræer er så populære er, at man kan bruge frugterne til mange forskellige ting. Pære er populære i både desserter, bagværk og bare direkte plukket fra træet. Dette skyldes nok den søde smag der er i frugterne. Det samme gælder æbler, men dem kan man også købe med en mere syrlig smag som kan bruges til varme madretter – kaldet madæbler.

 

Blommetræer

Blommer kendetegner sol og sommer. Et blommetræ bliver meget stort og giver ofte rigtig mange frugter. Den giver både lækre safte frugter og en smuk blomstringsperiode. Det er et ideelt træ der lever godt i de danske haver. Der findes også mange forskellige sorter af blommer, så det handler lidt om at smage sig lidt frem, så man kan plante de rigtige typer i haven.

 

Citrontræer og andre citrustræer

Citron- og citrustræer lever oprindeligt i et varmere klima og derfor skal de ofte have lidt mere kærlighed for at de kan leve godt i de danske haver. De kræver bl.a. en særlig jordblanding og meget lys og sol for at de kan trives godt. Det kan være en fordel at plante disse træer i krukker, så man har mulighed for at flytte rundt på dem og tage dem ind når vinteren kommer.

 

Paradisæbler

Paradisæbler er et godt træ hvis man har en have der ikke er ret stor. Det er et forholdsvist lille træ, og det bliver ikke så højt eller bredt. Det er et træ der giver meget smukke blomster og lækre små æbler. Paradisæbler kan let bruges i det søde køkken, og den største forskel mellem normale æbler og paradisæbler er størrelsen. De normale æblesorter er større end paradisæblerne.

 

Oliventræer

Oliventræer lever i tropiske områder og kan blive op til 15 meter højt, men dette gælder dig ikke under danske forhold. Det er en meget langsomt voksende sort og den er meget velegnet at have i krukker. Man kan let have træet både ude og inde, og har man den i en krukke er den let at flytte på.